Appel-crumble-cake

Zondag was er plukdag in de boomgaard van Fruit Lambrecht Baart in Sint-Eloois-Vijve.



We keerden huiswaarts met een goede 15 kg appelen en peren die smeken om zo vers mogelijk opgegeten te worden...  Ideaal om een nieuw bakrecept uit te proberen!

Wees bij dit recept niet zuinig met calorieën en kies voor echte boerenboter...


Nodig voor de cake:
- 250 g boter
- 250 g suiker
- 4 eieren
- 250 g zelfrijzende bloem
- 1 koffielepel vanille-extract

Nodig voor de appellaag:
- 4 appeltjes in blokjes
- 3 eetlepels donkerbruine suiker
- 1 koffielepel kaneel of speculooskruiden (optioneel)

Nodig voor de crumble:
- 120 g bloem
- 125 g boter in kleine blokjes
- 60 g lichtbruine suiker

Werkwijze voor de cake:
- Klop de boter romig met de suiker.
- Voeg de eieren één voor één toe en meng tot een glad beslag.
- Zeef de bloem in delen bij het beslag en meng kort.
- Voeg tot slot het vanille-extract toe.

Werkwijze voor de appellaag:
- Strooi de bruine suiker en eventueel kaneel of speculooskruiden over de appeltjes,
- Meng de suiker onder de appelstukjes.

Werkwijze voor de crumble:
- Meng de bloem, boter en suiker tot een kruimelig geheel.  Dat kan door met de vingers te kneden of in de foodcutter.

- Verwarm de oven voor op 175°.
- Beboter en bebloem een grote ovenschaal.
- Doe het cakebeslag in de ovenschaal en strijk het glad.
- Spreid de appelstukjes over de cake uit.
- Verdeel de crumble over de appeltjes.
- Bak de cake 45 tot 60 minuten.  Test of de cake gaar is door een prikker in het midden te steken.  Als de prikker schoon uit de cake komt, is hij klaar!

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design