Chocoladecookies

Deze cookies zijn perfect in evenwicht:  knapperig vanbuiten en chocoladezacht aan de binnenkant:


Nodig voor 20 cookies (als je voor het bakken al niet de helft van het deeg opsnoept...):
- 100 g bruine suiker
- 50 g suiker
- 115 g boter op kamertemperatuur
- 1 pakje chocoladepuddingpoeder
- 2 eieren
- 1 eigeel
- 1 theelepel vanille-extract
- 320 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- een mespuntje zout
- 200 g chocoladedruppels

Werkwijze:
- Klop de boter en de suiker samen tot een gladde massa.
- Voeg puddingpoeder, eieren en extra dooier en vanille-extract toe.  Klop tot alle ingrediënten in het deeg zijn opgenomen.
- Meng de bloem met het bakpoeder en het zout in een aparte kom.
- Voeg de bloem in drie keer aan de natte ingrediënten toe tot alles in het deeg is opgenomen.
- Verwarm de oven voor op 190°.
- Voeg als laatste de chocoladedruppels toe aan het deeg.
- Schep met een ijsschep bolletjes van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.  De cookies worden wat groter bij het bakken, dus zorg voor wat plaats ertussenin.
- Bak de cookies 15 minuten op 190°.
- Laat ze na het bakken afkoelen op een taartrooster.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design