Appelcake met yoghurt


Nodig:
- 250 g zelfrijzende bloem
- 125 ml arachideolie
- 4 eieren
- 250 g magere yoghurt (eender welke smaak, ik gebruikte cranberry)
- 1 appel
- 200 g suiker

Werkwijze:
- Roer de olie en de suiker door elkaar.
- Voeg de eieren één voor één toe, zorg dat ze telkens volledig in het beslag zijn opgenomen voor je het volgende toevoegt.
- Meng de yoghurt door de massa.
- Zeef de bloem boven de kom en meng het kort onder het beslag.
- Schil de appel en snij in blokjes.  Spatel onder het deeg.
- Boter een cakevorm goed in en vul met het deeg.
- Bak de cake ongeveer 45 à 60 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.  Dek de cake na 30 minuten af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker bakt.  Je kunt testen of de cake klaar met een breinaald of satéprikker.  Prik in de cake en als er geen deeg meer aan de naald hangt is de cake klaar.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design